Follow Me @Charmedka

15.06.16

Lindsey Kelk - Zbožňuju New York

Spisovatelka: Lindsey Kelk
Originální název: I Heart New York
Série: I Heart
Díl: 1.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Brožovaná

Když na svatbě své nejlepší přítelkyně přistihne Angela Clarková svého dlouholetého partnera in flagranti, udělá to, co by v její situaci provedla každá soudná žena: sebere se a odjede… ovšem nejen ze svatební hostiny, ale i z Anglie, neboť usoudí, že nejlepším místem pro zhrzené mladé ženy je New York. Z letadla vystoupí jen s cestovním pasem a kreditní kartou a ubytuje se v prvním hotelu na Manhattanu, kam ji odveze taxikář. Vzápětí se jí ujme recepční Jenny; ta Angele pomůže s nákupem oblečení a uvede ji do života velkoměsta, které nikdy nespí – a Angelu okamžitě okouzlí.
Než se Angela stačí rozkoukat, pozná dva přitažlivé muže a v náhlé inspiraci začne svůj příběh i svá milostná dobrodružství líčit v blogu na internetu. Její barvitý styl zaujme redaktorku věhlasného časopisu, která Angele nabídne práci.
Během několika týdnů nachází Angela v New Yorku to, co v Londýně marně hledala řadu let – lásku a vysněné povolání. Než se však stane New York jejím druhým domovem, musí vyřešit nejednu nepříjemnou situaci, najít sama sebe a především si ujasnit, co od nového života očekává.

Něco ke knize
Angela Clark pracuje jako editorka knih pro děti, žije v Anglii se svým dlouholetým partnerem a má pocit, že vše funguje tak, jak má. Jenže na svatbě své nejlepší kamarádky načape svého přítele v autě s jinou a ještě k tomu se dozví, že její nejlepší kamarádka o všem věděla a na svatbě ztropí scénu.

Zhrzená a ponížená sebere cestovní pas, kreditku a nasedne do prvního letadla, které letí z Anglie. Vystupuje na letišti v New Yorkeru, kde se ubytuje v prvním hotelu, do kterého ji odveze taxikář. Tam se ji ujme recepční Jenny, která Angelu obdivuje za to, co udělala.

Angelu vezme ke kadeřnici, na pořádné nákupy a seznámí ji se svými přáteli. Angela si začíná New York naprosto zamilovávat, navíc se seznámí se dvěma pohlednými muži a nemůže se rozhodnout, který ji přitahuje více. Když je jí nabídnuta práce blogerky v jednom ženském časopise, snad už nic nemůže být lepší. Píše o svém milostném životě, jenže blog se stává stále úspěšnějším a Angela se začíná obávat, že si oba její adepti na lásku blog přečtou a vše skončí.

Angela musí najít sama sebe a odvahu postavit se své minulosti, před kterou utekla.


Moje hodnocení a dojmy
Knihu Zbožňuji New York jsem měla v knihovně tak dlouho, že se na ní už usadila tlustá vrstva prachu. Kniha má skvělé hodnocení a dostala jsem na ní hrozně moc doporučení, ale stále jsem nebyla schopná se k ní dokopat. A má to prostý důvod.

Další díl je u nás už v podstatě nesehnatelný, sháním ho pěknou dobu a zkrátka nikde, ani v bazarech. Navíc se u nás nevydala kompletní série, ale různé díly. To znamená, že vyšel první, třetí a poté až pátý a šestý. No co to sakra je? To jako vážně? Naprosto nechápu smysl a strašně doufám, že se zbytek dílů dovydá, protože tohle mi rozum nebere a vadí mi mít jen část série.

Ale už k samotné knize. Ta mě chytla od první stránky. Angela je naprosto úžasná postava, taková hodně svá. Je vtipná, chytrá a mě připomíná kombinaci Bridget Jonesové a Becky Bloomwoodové. A pokud si neoblíbíte Angelu, tak rozhodně Jenny, která je jedna z nejmilejších postav.

Celé pojetí knihy je dost praštěné a věřím, že nesedne každému. Kolikrát to bylo až pitomé, hodně přitažené za vlasy, ale mě to bavilo.

Stylem bych autorku přirovnala k Sophie Kinselle, kterou já naprosto zbožňuji, takže i Lindsey Kelk mi sedla. Píše moc dobře, je to oddechové, u knihy naprosto vypnete a jen relaxujete a bavíte se. Kolikrát jsem se opravdu od srdce zasmála.

Kniha se čte jedna radost, je to taková jednohubka, ale mě fakt hrozně chytla. Pokud hledáte příjemnou knihu, u které nemusíte přemýšlet nad dějem a chcete se pobavit, rozhodně doporučuji. Mě to neskutečně bavilo. Po delší době kniha, kterou hodnotím plným počtem hvězdiček.

4 komentáře:

  1. Tak to je fakt blbé, že to vydávají tak divně. Každopádně to vypadá hezky, u té anotace jsem si vzpomněla na Sophie Kinsellu, její knihy miluju, takže i tahle by se mi určitě líbila :)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Take Sophie Kinsellu miluju, to by se Ti kniha mohla libit :)

      Vymazat
  2. Tuhle knihu mám doma v angličtině, ale myslím, že jsem skončila někde v polovině. Ani si nepamatuji proč jsem knihu odložila, avšak příběh se mi moc líbil, byl hodně čtivý :)
    Jinak skvělá recenze ^^
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat