Follow Me @Charmedka

29.04.16

Karen Chance - Unesena stínem

Spisovatel: Karen Chance 
Originální název: Claimed by Shadows
Série: Cassandra Palmer
Díl: 2.
Počet stran: 376
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Jasnovidka Cassie Palmerová zdědila nové magické schopnosti — včetně možnosti cestování časem. Přináší to s sebou ale velkou odpovědnost, kterou by raději neměla. Najednou je z ní nejžádanější dívka ve městě, jak se ji celá řada upírů, duchů a mágů snaží přesvědčit, přinutit nebo svést, aby se přidala na jejich stranu — a s ní i její magie. Jeden z upírských mistrů se však předtím, než na ni vznese svůj nárok, ani nezeptá, co Cassie chce. Nechal vytvořit kouzlo, které ji k němu váže, ona ale neví, jestli to, co k němu cítí, je skutečné – nebo zda si to jen představuje.

Něco ke knize
Cassie je momentálně předurčeno stát se Pýthií, o roli nejmocnější vizionářky ale nestojí. S velkou mocí se spojují i velké trable. Upíří a mágové touží po tom ji vlastnit, nebo naopak zničit. Ani jedno se Cassie nelíbí a tak je na útěku.

Vše ji komplikuje i magické zaklínadlo geis, kterým si ji označil upíří mistr Mirce, čímž dává najevo, že Cassie je jeho. Od zjištění, že je označená, má Cassie v hlavě zmatek a neví, zda vzíjemná přitažlivost mezi ní a Mirceou není způsobená pouze oním kouzlem.

Moje hodnocení a dojmy
Od přečtení prvního dílu uplynula už nějaká doba a po přečtení pokračování můžu s jistotou říct, že než se pustím do dalších dílů, zase pěkná doba uplyne.

První díl mě šíleně zklamal, bylo to matoucí a čekala jsem něco malinko jiného. Přesto jsem doufala, že druhý díl bude lepší a série pro mě nebude nakonec takový propadák. Doufala jsem marně, s Karen Chance si prostě nerozumíme.

Cassie je sice sympatická postava, nemám proti ni naprosto nic, ale ten příběh.. Vše je tak překombinované, dohromady to tvoří jeden velký zmatek. Musíte se sto procentně soustředit, aby Vám něco neuniklo a ani to není jistota, že nebude nakonec úplně mimo.

Snažila jsem se děj vnímat, ale on je pro mě tak hrozný, že to nešlo a já byla neustále mimo, stejně jako u prvního dílu. Kniha není nijak tlustá, ale přijde mi, že většina toho příběhu je naprosto o ničem, o ničem zajímavém a něco pořádného je až ke konci.

Knihu nehodnotím hůře jen díky tomu, že na konci jsem se začetla. Najednou se do knihy dostala pořádná akce, poměrně i napětí, když tedy vezmu v úvahu to,že jsem pomalu nevěděla o co jde, ale dalo se to číst. Co ještě možná můžu označit za plus, tak novou postavu tatéra Maca, magická tetování mi přišla skvělá, ale tím to končí.

Byť je některá kniha sebenudnější, vždy dočítám. I některé ne moc povedené série chci dokončit, pouhé dvě jsem nedočetla a knihy poslala dále a zrovna tahle má šanci na třetí místo. Mě se do pokračování vůbec nechce a pokud se na něj někdy vrhnu, bude to s velkým přemáháním sebe sama. Možná by to chtělo co nejdříve, ať to mám za sebou.

1 komentář:

  1. Také se snažím dočítat každou knihu, když bych ji nejradši omlátila o nejbližší stěnu nebo mi hrozí, že se ukoušu nudou. Za celou moji čtenářskou kariéru jsem nedočetla snad jen dvě knížky :)

    OdpovědětVymazat