Follow Me @Charmedka

12.02.16

L. J. Smith - Vášeň

Spisovatel: L. J. Smith  
Originální název: The Passion
Série:
Temné vize
Díl:
3.
Počet stran:
254   
Rok vydání:
2012
Vydání originálu:
1995
Nakladatelství:
Fragment
Vazba knihy:
Brožovaná


Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn?


Něco ke knize
I když se Kaitlyn a jejím přátelům povedlo získat úlomek čistého křišťálu, kterým mohou zníčit krystal pana Zetese, nemají vyhráno. Pan Zetes svůj krystal ukryl kdovíkde a díky krystalu ovládá šílené a nejspíš i silné studenty v institutu.

Kaitlyn nepřidává ani zrada Gabriela, který se přidal na stranu zla a nyní se nachází opět v institutu. Najít krystal pan Zetese bude obtížné, jedinou možností zdá se být dostat se co nejblíže ke zdroji. Kaitlyn se proto na vlastní pěst vydává do institutu s historkou, že se chce přidat na druhou stranu a Gabrielovi namluví, že se rozešla s Robem.

Zpočátku ji téměř nikdo nevěří, ale velmi brzy si získá důvěru, hlavně Gabrielovu. Čas ale utíká a je třeba zničit pana Zetese a jeho krystal.


Moje hodnocení a dojmy

Poslední díl ze série Temné vize vyšel již před více než třemi lety a já se snad dokonce i stydím za to, že jsem ho přečetla teprve nedávno. Bohužel Temné vize mě jako série naprosto zklamaly. Upíři deníky, i když většinou byly naprosto nesmyslné, tak mě bavily mnohem více než právě tato série.

První díl byl hodně nudný, postavy o ničem a děj mě nechytl. Pokračování se mi líbilo krapet více a docela mě i bavilo, i když se jednalo o slabší průměrnou knížku. Závěrečný díl s názvem Vášeň mě chytl ještě méně než díl první, přitom si ale nemyslím, že by se jednalo o naprostý propadák. Naopak, kniha je, dá se říct, i napínavá, chvílemi zajímavá a závěr povedený. Mě to ale nebavilo.

I když má knížka pouze přes dvěstě stran a já ji přečetla během dne, přišlo mi to zdlouhavé. Můj názor na postavy se nemění. Kaitlyn je sice odvážná, ale také velmi naivní. Občas jednala pitomě, ale vše jí vycházelo tak dobře, až mi to vadilo. Ať udělala cokoliv, vyšlo jí to, toho štěstí měla přespříliš. Hodně prostoru měly i další postavy, ale mě přijdou prostě nemastné neslané, ničím zajímavé.

Já se do čtení nutila, nebyla jsem schopná se vůbec soustředit, takže kolikrát jsem pomalu ani netušila, co čtu a co se děje. Tenhle díl má i dobré hodnocení, ale já se nedokázala začíst, což je škoda. Jsem ráda, že se jednalo o poslední díl a můžu si sérii odškrtnou jako přečtenou.


Žádné komentáře:

Okomentovat