Follow Me @Charmedka

19.08.15

J. R. Ward - Milenec z temnot

Spisovatel: J. R. Ward
Originální název: Dark Lover
Série: Bratrstvo černé dýky
Díl: 1.
Počet stran: 464
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2005
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy spadající doprostřed čela, oči, jež nikdy nikdo nespatřil, ukryté pod tmavými brýlemi. Ramena dvakrát širší, než má většina mužů.

Něco ke knize
Bratrstvo černé dýky jsou elitní upíří zabijáci, kteří chrání svůj druh před bezduchými, což jsou lidé zbaveni duše a tím pádem je obtížné je zabít. Členové bratrstva nejsou pokrevní bratři, jsou velmi silní a to jak tělesně, tak i duševně.

Beth pracuje jako novinářka, přesto ji ale přijde, že její život postrádá nějakou jiskru, doma na ní čeká pouze kocour a vlastně ani v práci nepíše žádné zajímavé články a ještě musí snášet oplzlého šéfa. I když muži o Beth jeví zájem, ona je vůči nim naprosto chladná, i vůči ženám.

Když se u ní v bytě ale objeví téměř dvoumetrový, svalnatý nádherný chlap, jako by přišla o rozum. Neuvěřitelně ji přitahuje a je jí jedno, že ho vůbec nezná. Brzy se dozví, že Wrath je upírský válečník, poslední čistokrevný a vládce Bratrstva. Otec Beth, Darius, byl též členem a před svou smrtí žádal, aby se Wrath o jeho dceru postaral. Beth své rodiče nikdy nepoznala, vyrůstala mezi lidmi a tím pádem o existenci upírů nemá ani zdání.

Beth brzy bude dvacet pět let a to znamená, že se pomalu blíží upíří přeměna, která je velmi náročná a bez upírské krve by ji nepřežila a s proměnou ji má pomoci právě Wrath.


Moje hodnocení a dojmy
Na tuhle sérii jsem měla spadeno už hrozně dlouho, ale teprve nedávno jsem si jí sehnala, momentálně už u nás vyšlo snad dvanáct dílů, takže jsem pěkně pozadu, ale již po prvním dílu vím, že rozhodně se k poslednímu dostanu.

Série má skvělé hodnocení, takže jsem na upířinu cinknutou notnou dávkou erotiky byla velmi zvědavá. Tuhle kombinaci mám strašně ráda na Anitě Blake a doufala jsem, že Bratrstvo černé dýky nebude zaostávat.

Určitě to není žádná YA série, tohle už je vážně pro dospělé čtenáře. I když v knize najdete nějakou tu akci, boj a napětí, postelové scény mi přišly propracovanější, ale s tím naprosto nemám problém. Je to kniha nabitá testosteronem, kromě hlavní postavy Wratha, se seznámíme i s dalšími členy a vlastně celkově se světem, který autorka vymyslela.

I když upířích knih už jsem přečetla spousty, přišla mi zajímavá. I když některé kapitoly z pohledu pana X, což je bezduchý, mi přišly občas trošku nudné a ne tolik čtivé, ale na druhou stranu můžeme příběh vidět z několika pohledů.

Kniha má téměř pět set stran, ale čte se tak dobře, že během dvou dnů jsem jí přelouskala. Ani se nenadějete a máte polovinu knihu za sebou, čtivost se jí rozhodně nedá upřít.

J. R. Ward
J. R. Ward (vlastním jménem Jessica Bird) je oblíbenou autorkou erotických paranormálních romancí, které

Studovala historii a historii umění se zaměřením na středověk. Poté přešla na studium práv na Albany Law School, kde získala titul. Po studiích začala pracovat v centru lékařské péče v Bostonu a mnoho let strávila ve vedoucích pozicích lékařských středisek.

V roce 2001 se vdala za Johna Nevilleho Blakemorea, který ji přesvědčil, aby se pokusila svou tvorbu publikovat. V následujícím roce vychází první román Leaping Hearts. Až později se začala věnovat paranormálním romancím, které úspěšně vydává pod pseudonymem J. R. Ward.

Za román From the First obdržela cenu RITA a za Lover Awakened (z cyklu Bratrstvo černé dýky) cenu Romatic Times.
se umisťují mezi bestsellery v New York Times a USA Today. Psaní bylo jejím koníčkem od útlého mládí a před nástupem na univerzitu se pokoušela publikovat svůj první román.

3 komentáře:

  1. První díl jsem četla už kdysi dávno a pamatuji si, že mě to docela chytlo. Sice jsem ještě celou sérii nepřečetla, ale stojím si za tím, že nejlepší díl byl ten o Zsadistovi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten se tedy tesim, je to sympatak :D Ja precetla teprv dva dily.

      Vymazat
  2. Skvělá recenze. :) Sice jsem nečetla, ani jiné díly, ale možná si po tvé recenzi i přečtu.

    OdpovědětVymazat