Follow Me @Charmedka

25.10.17

Movie tip: Kingsman: Zlatý kruh


Anotace: Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět.

Uvědomuji si, že Movie tip na tento film by jste čekali mnohem dříve a ne snad po měsíci, kdy film běží v kinech. Ale bohužel dříve nebyla příležitost na něj zajít a pomalu jsem ani nedoufala, že by jsme to ještě stihli. Ale povedlo se a jsem ráda, že jsem druhý díl Kingsmanů mohla vidět.

Z prvního dílu jsem byla naprosto nadšená a to jsem k filmu prvně přistupovala hodně skepticky. Obávala jsem se britského humoru, který úplně nemusím, ale nakonec jsem z kina odcházela mile překvapená a v té době jsem tvrdila, že jsem se tak dlouho nepobavila. I Honza měl stejné pocity, takže bylo jasné, že i druhý díl by jsme rádi v kině viděli.

Ve Zlatém kruhu se opět setkáváme se starými známými. Taron Egerton mě fakt baví a doufám, že ho uvidím ve více filmech. Colin Firth patří na seznam mých oblíbených herců, takže jsem ráda, že vstal z mrtvých a opět si střihl roli špiona gentlemana.

Nechybí ale ani nové postavy a to v řadách Statesman. Jako první zmíním Hally Berry, která je takovým mozkem organizace. K Hally Berry přistupuji spíše neutrálně, nevadí mi, ale též s ní žádné filmy nevyhledávám a ani Kingsman to nezměnil. Strašně jsem se těšila a určitě jsem nebyla jediná, ženy mi jistě dají za pravdu, na Channinga Tatuma. Bohužel mi přijde, že ve filmu má spíše jen malý štěk. Čekala jsem jednu z hlavních postav, tudíž více prostoru, než kolik se mu dostalo.

Zápletka a hlavně záporák mě strašně bavily. Julianne Moore coby úspěšná milionářka Poppy, která si vydělala prodejem drog, je perfektní. Jelikož ale podniká v čem podniká, tak se musí skrývat. A skrývá se ve svém vlastním městečku nazvaném Poppy Land. Ozbrojená stráž, robotičtí psi a naprostá zvrhlost.

Mám pro podobná zvrácená místa slabost, takže jsem si to fakt užila. A i když většina řekne, že Julianne Moore není Samuel L. Jackson, nemůžu na ní říct jediné křivé slovo, mě zkrátka sedla.

Čeho jsem se ale bála, tak Eltona Johna, který při první scéně na mě působil spíše trapně, ale ve výsledku to vůbec nebylo zlé, celkem do příběhu zapadl a postaral se o několik vtipných scén.

Pokračování se určitě povedlo, ale rozhodně nedosahuje takových kvalit jako jednička. Chvílemi film působil překombinovaně a akční scény nuceně. Je fakt, že s usekanými končetinami jsem měla menší problém i v jedničce. Dalším kamenem úrazu je možná i délka, podle mě mi neuškodilo pár minut useknout, občas byl film zdlouhavý.

Jinak je ale film super, Kingsman mě baví a ráda se na něj podívám znovu. Ač je první díl zaručené vtipnější, i u tohohle jsem se zasmála a návštěvy kina nelituji.
Hodnocení 4*


Viděli jste film?
Jak se Vám líbí?

2 komentáře: